|
ISBN | 978-83-7912-516-6 |
---|---|
Numer katalogowy | 125166 |
Wymiary | 220 x 290 mm |
Okładka | twarda |
Ilość stron | 232 |
Rok wydania | 2022 |
Przepisy pogrupowano w trzech dużych kategoriach: Na zimno, Na ciepło i Na słodko. Przejrzysty opis wykonania potrawy zawiera zawsze wykaz potrzebnych do tego celu składników i przyrządów oraz rysunkową instrukcję „krok po kroku”. Ilość potrzebnych produktów podawana jest w przeliczeniu na szklanki, łyżki, kostki itp. Duże zdjęcie gotowej potrawy stanowi cenną wskazówkę dla małego kucharza. Dla dzieci z inwencją przewidziano miejsce na własny przepis. Zamieszczono tu również słowniczek obrazkowy wyjaśniający trudniejsze terminy, rysunki przyrządów używanych w kuchni wraz z ich nazwami oraz opis zasad bezpieczeństwa i organizowania pracy w kuchni.