Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Close

    Grill. Domowy wyrób

    Producent: Wydawnictwo AA
    Kod katalogowy: 060826
    Dostępność: BRAK NA STANIE
    Stara cena: 39,90 zł
    9,90 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 9,90 zł
    Sprawdź warunki darmowej dostawy »
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysłania)
    Cena
    No shipping options

    Witam po raz kolejny. Niniejsza książka odchodzi nieco od standardu naszej serii. Grill nie jest częścią polskiej tradycji kulinarnej, ale zakorzenił się w niej tak mocno, że przemilczanie i udawanie, że nie istnieje, nie ma sensu. Grill to również sposób na wspólną biesiadę, a przecież o to właśnie chodzi. Jeśli będziecie ambitni i nie zadowolicie się jedynie kiełbasą i chlebem, to przygotowanie rodzinnego barbecue sprawi Wam dużo radości i będzie okazją do wspólnej zabawy - przecież nie zawsze spożywanie jest najważniejsze w ucztowaniu.

    Grill to prawdziwa kuchnia polowa, na której można przygotować przystawki, dania główne i desery. Oczywiście, jak w każdym działaniu i tu potrzebna jest wiedza i praktyka - właśnie nimi chciałam się z Wami podzielić, przygotowując tę książkę. Jako doświadczony przewodnik pomogę Wam przygotować zarówno pyszną i prostą bruschettę z oliwą czosnkową, która sama w sobie jest wyjątkowym daniem, otwierającym dopiero menu z sałatkami warzywnym, z grillowaną jagnięciną czy drobiem, jak i wspaniałe marynowane pieczenie wieprzowe, wołowe i cielęce podawane z wyjątkowymi sosami oraz z dodatkiem opiekanych warzyw. Znajdziecie tu również przepisy na: steki z tuńczyka, łososia, grillowane pstrągi, karasie, okonie (również morskie), płotki...

    A kiedy już ospali z nadmiaru wrażeń zasiądziecie w cieniu, orzeźwi was aromat deserów: pieczonych jabłek, balsamicznych brzoskwiń, gruszek z musem malinowym, grillowanych ananasów z waniliowym sosem ricotta.

    Grill to wspaniały pomysł na nudę, to zabawa jedzeniem. Proszę, potraktujcie mnie poważnie. Wiecie przecież, że nie jestem podlotkiem, więc skoro uległam fascynacji grillem, to nie bez powodu, w końcu niełatwo zawrócić w głowie starszej pani.

    Biorąc do ręki moją kolejną książkę, wprowadźcie trochę odmiany w swoim jadłospisie, pamiętając, że grill to nie kiełbasa śląska i bułka. Znajdziecie tutaj informacje dotyczące rodzajów grilli, czasu pieczenia mięs i ich marynowania. Od wspaniałości receptur na sosy, dipy, mieszanki przypraw - zakręci się w głowie niejednej doświadczonej kucharce.

    Pozdrawiam i zapraszam już wkrótce na kolejne spotkania.

    Eleonora Trojan

    Specyfikacja
    PodtytułSzczegółowy opis przygotowania mięs, receptury marynat, mieszanek przypraw, sosów, oraz dodatków
    ISBN978-83-61060-82-6
    Okładkatwarda
    Liczba stron224
    Wymiary170 x 240 mm
    AutorEleonora Trojan
    Rok wydania2009
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *