-13%

Italia na talerzu

Special Price 199,99 zł   Normalna cena 229,99 zł Oszczędzasz 30 zł
Najniższa cena z 30 dni: 199,90 zł
Dostępność: W magazynie
Więcej informacji
ISBN 978-83-240-8349-7
Numer katalogowy 083497
Wymiary 245 x 330 mm
Okładka twarda
Ilość stron 464
Rok wydania 2022

Jedyna książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.

Wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.

Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.

Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.

Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
Czy gnocchi można jeść również na deser?
Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.

Kulinarna uczta dla wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej. 5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!

Inni klienci kupili również