Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Close

    Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

    Producent: Jedność
    Kod katalogowy: 440400
    Dostępność: W magazynie
    Stara cena: 89,00 zł
    57,96 zł
    Sprawdź warunki darmowej dostawy »
    i h
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysłania)
    Cena
    No shipping options

    Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.

    Jest to propozycja różnorodnych przepisów:

    • od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto czekoladowo- -pistacjowe Opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, torcik z truskawkami, makaroniki malinowe itd.);
    • poprzez łatwe, rodzinne przepisy (fondanty czekoladowe, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe, tarta Tatin z jabłkami itd.);
    • po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i poziomkami itd.).

    Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

    Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.

    Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.

    Specyfikacja
    ISBN978-83-8144-040-0
    Okładkatwarda
    Liczba stron512
    Wymiary240 x 280 mm
    Rok wydania2019
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *