Szukaj
Wszystkie kategorie
    Menu Close

    Wędliny. Domowy wyrób

    Producent: Wydawnictwo AA
    Kod katalogowy: K01178
    Dostępność: BRAK NA STANIE
    Stara cena: 59,00 zł
    29,90 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 29,90 zł
    Sprawdź warunki darmowej dostawy »
    Wysyłka do
    *
    *
    Shipping Method
    Sposób wysyłki
    Przewidywane doręczenie (od dnia wysłania)
    Cena
    No shipping options

    Przedstawiamy Państwu książkę wprowadzającą w tajniki wędliniarstwa. Z naszego poradnika poznają Państwo wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek... I nie tylko: proponujemy również przepisy na sery, konserwy, wędzone ryby.

    Książka jest najobfitszym na rynku wydawniczym zasobem receptur z tej dziedziny – mieści ich ponad 300!

    Ta niezwykła książka kucharska zawiera też dokładne i przystępne wskazówki dotyczące oceny jakości mięsa, jego klasyfikacji, peklowania i wędzenia przygotowanych produktów wędliniarskich. I to o każdym rodzaju mięsa: od popularnego drobiu po dziczyznę. Znajdą tu Państwo również wiadomości o używanych do wędlin przyprawach i dodatkach.

    Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebny jest specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę zapału oraz dobrych chęci.

    Specyfikacja
    PodtytułZ mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego, jagnięcego, drobiowego, dziczyzny i ryb. Wędliny koszerne. Konserwy. Sery
    ISBN978-83-61060-78-9
    Okładkatwarda
    Liczba stron424
    Wymiary170 x 240 mm
    AutorEleonora Trojan
    AutorJulian Piotrowski
    Rok wydania2008
    0.0 0
    Napisz własną recenzję produktu Zamknij
    • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
    *
    *
    • Zły
    • Doskonały
    *
    *
    *