Zupy, buliony, polewki. Domowy wyrób

Producent: Wydawnictwo AA
Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
Kod katalogowy: 060499
39,90 zł
19,90 zł
Sprawdź warunki darmowej dostawy »

Znane już były 5000 lat temu w Mezopotamii, stamtąd sztuka ich przyrządzania dotarła do Egiptu, a następnie do Grecji i Rzymu. W średniowieczu zupa była podstawowym pożywieniem ludzi ubogich. Przyrządzano ją zazwyczaj z gotowanego na wodzie chleba z niewielką ilością warzyw i dodatkiem ziół. Takie też są przepisy na zupy zawarte w tej książce – proste a zarazem zdrowe. Pełne witamin, pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu.

Specyfikacja
Podtytuł ...czyli potrawy jedzone łyżką
ISBN 978-83-61060-49-9
Okładka twarda
Liczba stron 224
Wymiary 170 x 240 mm
Autor Eleonora Trojan
Rok wydania 2008
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: